HomeNieuwDorn-therapie

Dorn-therapie

Dorn-therapie is een zachte wervel- en gewrichtscorrectiebehandeling die gebruikt wordt bij problemen die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. De boodschap van de Dorn-methode is eigenlijk heel eenvoudig en kan ook zonder medische voorkennis begrepen worden.
De basis van de Dorn-methode is altijd de correctie van het beenlengteverschil.

Dorn skelet Bijna iedereen heeft een beenlengteverschil, althans, zo lijkt het. We hebben echter wel even lange benen, alleen daar waar het been langer lijkt, is er meer ruimte in het heupgewricht. Bij uitzondering is het beenlengteverschil het gevolg van een operatie of geboorteproblemen. De benen zijn de steunpilaren van ons bekken. Als deze pilaren ongelijk lang zijn, staat ook het bekken scheef: bekkenscheefstand!

Dit veelvoorkomende probleem moet verholpen worden, omdat het anders voor veel problemen gaat zorgen: het leidt vaak tot een heiligbeenverschuiving [daarop staat de wervelkolom] en veel chronische problemen, zoals scoliose, lage-rugklachten, heupklachten, kniepijn, voetproblemen, verzakkingen, darm- en blaasproblemen en nekklachten.

Meestal krijg je dan te horen: je been is te kort, doe maar een verhoging onder je schoen. Echter, dit verergert juist de bekkenscheefstand, die later tot enorme heup- en lage-rugklachten kan leiden. Het lange been moet ‘korter’ gemaakt worden. Door middel van de Dorn-methode kan iedereen zijn benen op gelijke lengte houden.

Als door het opheffen van het beenlengteverschil de basis in orde is, gaan we verder met de wervelkolom. Alle wervels worden nu gecontroleerd. Als ze niet in de goede positie staan worden ze voorzichtig weer op de goede plek gedrukt.

De behandeling is tevens erg goed voor zenuwen en organen. De sturing van de organen gaat vanuit de hersenen, via het ruggenmergkanaal, naar de plaatsen waar ze vanuit de wervelkolom naar de betreffende organen lopen. Als de wervels niet goed staan komen deze verbindingen ook onder druk te staan.

De totale behandeling bestaat uit twee behandelingen binnen 3 weken. U bent zelf actief tijdens deze behandeling, waarna u gemasseerd wordt door middel van de Breuss-methode, welke ruimte geeft tussen de wervels en zodoende het functioneren van de tussenwervelschijven zal verbeteren.

Dus bij aanhoudende klachten: probeert u het eens uit!

Kosten behandeling €51.35
Kosten behandeling met breuss massage €55.00
Mocht u deze behandeling willen uitproberen, neem even contact op i.v.m. de planning.